Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!



Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!



Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!



Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες

Εικαστικές  Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες! 

Τα Χριστούγεννα είναι ΑΓΑΠΗ! είναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κι εμείς στο νηπιαγωγείο μας κάνουμε πάρα πολλές εργασίες μαζί, τόσο αρμονικά, τόσο ήρεμα, τόσο όμορφα! έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε, να περιμένουμε την σειρά μας να μοιραζόμαστε και να χαιρόμαστε όλοι μαζί το κοινό αποτέλεσμα!
Έτσι φτιάξαμε αυτές τις ομαδικές εργασίες με κολάζ και ζωγραφική.
Στην πρώτη, η προτροπή ήταν συμπληρώστε την εικόνα ο κάθε ένας σ ένα κουτάκι με χριστουγεννιάτικο θέμα σε συνέχεια της φωτογραφίας που κόψαμε από περιοδικό!

 
Στη δεύτερη εργασία μας τα παιδιά κολλούν ένα μεγάλο στολισμένο έλατο (κόβουν από περιοδικό) στην μέση του χώρου, στη συνέχεια κόβουν και κολλούν την φωτογραφία τους μόνο κεφάλι (φωτοτυπίες από τις φώτο του παρουσιολόγιου) γύρω από το δέντρο και ζωγραφίζουν το σώμα τους, έτσι χορεύουν όλα τα παιδάκια μας γύρω από το Χριστουγεννιάτικο έλατο!


Φέτος τα γραμματάκια μας για τον 'Αγιο Βασίλη τα μεταφέρουν αγιοβασιλάκια στην ράχη τους ή ελατάκια στον κορμό τους!


Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Τα δικαιώματα των παιδιών


Οι δουλειές μας για την ημέρα του παιδιού

 1. Στολίδι με τα δικαιώματα
 2. Ομαδική εργασία Κολλάζ

Σε πιάτο με την τεχνική του ντεκουπάζ, με χαρτοπετσέτα και κόλλα φτιάχνουμε το στολίδι μας προσθέτουμε χρυσόσκονες κι έτοιμο

 Στο πίσω μέρος του πιάτου κολλούμε κάποια βασικά δικαιώματα του παιδιού! έτσι για να στολίσει κάποιο σημείο του σπιτιού και να το διαβάζουν  όλοι!

Το φτιάξαμε κόβοντας κολλώντας ζωγραφίζοντας,  γράψαμε τις σχετικές λεζάντες, τέλος το διαβάσαμε και το στολίσαμε στην τάξη!


Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Πρόσκληση Χριστουγεννιάτικης γιορτής

Μια ζεστή Πρόσκληση!

Ένα δωμάτιο που οι τοίχοι του βάφτηκαν με νερομπογιές, ένα παραδοσιακό τζάκι από κάνσον και ζωγραφισμένες τις λεπτομέρειες, μια καλτσούλα από βελουτέ κρέμεται στο τζάκι και περιμένει τα δώρα, τα ξύλα από καφέ οντουλέ καίνε και μας ζεσταίνουν ,οι κουρτίνες από κόκκινο και πράσινο γκοφρέ στολίζουν τον χώρο!
Κι αυτό είναι ένα στιγμιότυπο από το σκηνικό της γιορτούλας μας, εσωτερικό σπιτιού! Τα παιδιά δούλεψαν με πολύ ενθουσιασμό την καρτούλα πρόσκληση  και η κάθε μια έχει την προσωπική σφραγίδα του κάθε παιδιού.







Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η αρπαγή της Περσεφόνης


Αποχαιρετώντας το Φθινόπωρο καλωσορίζοντας τον Χειμώνα!

Αποχαιρετούμε την μια εποχή και υποδεχόμαστε την άλλη με έναν αρχαίο ελληνικό  μύθο,
την αρπαγή της Περσεφόνης της κόρης της Δήμητρας
 που με τόσο όμορφο τρόπο ερμηνεύει  την αλλαγή των εποχών!
Αφού διαβάσαμε τον σχετικό μύθο τον επεξεργαστήκαμε θέτοντας ερωτήματα για την κατανόηση του μύθου και τα νοήματά του! Τον δραματοποιήσαμε θεατρικά και τέλος τον αποδώσαμε με ζωγραφική το κάθε παιδί ότι ήθελε από τα βασικά στοιχεία κι έτσι φτιάξαμε ένα ακόμα βιβλίο ομαδικά για την τάξη μας!

Τα παιδιά μεγαλούργησαν τα σχέδιά τους υπέροχα! και πολύ παραστατικά...Απλώνουμε τις ζωγραφιές στο χαλί, αναδηιγούμαστε τον μύθο βάζοντας τες σε σειρά ποια πρώτη ποια στη συνέχεια, τα παιδιά κάνουν τις παρατηρήσεις τους σχολιάζουν, διαφωνούν, συμφωνούν αλλά πάντα καταλήγουν σ αυτό που ταιριάζει καλύτερα! Προφορικός λόγος, γραπτός λόγος  αναπτύσσονται κι εξελίσσονται με δημιουργικό κι ευχάριστο τρόπο.
  Κατόπιν γράφουμε την αρίθμηση σε κάθε σελίδα όπως στα βιβλία.
Εδώ ψηφίζουμε μεταξύ 4 ζωγραφιών που αποδίδουν την αρπαγή της Περσεφόνης ποια θέλουμε για εξώφυλλο του βιβλίου μας,.Κάθε παιδί αφήνει την καρτέλα του στην ζωγραφιά που του αρέσει περισσότερο! Φυσικά οι υπόλοιπες μπαίνουν στο βιβλίο μας!

 Και οι 4 ζωγραφιές υπέροχες αλλά το ''κοινό'' αποφάσισε με διαφορά! Άλλη μια ευκαιρία για καταμέτρηση με νόημα και σύγκριση ποσοτήτων. Τα παιδιά μετρούν και βγάζουν τα συμπεράσματά τους!



 Γράφουμε το κείμενο: τα παιδιά λένε εγώ γράφω,  που και που συμπληρώνω, κάποια παιδιά γράφουν λέξεις, προτάσεις τα ονόματα την ηρώων του μύθου( όχι αντιγραφή αλλά γραφή ακόμα στην συλλαβική της φάση για κάποια παιδιά αλλά και σε πλήρη εξέλιξη για άλλα)!
Τέλος φτιάχνουμε το εξώφυλλο κι έτοιμο το βιβλίο μας!
Είμαστε πάντα πολύ περήφανες για την υπέροχη και θεαματική εξέλιξη των παιδιών μας!
Συγχαρητήρια σ όλα τα παιδιά μας!