Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!



Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!



Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!



Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Μάσκες και Χαρά

Να παίξουμε να παίξουμε!
 και να υποδυθούμε και να γίνουμε....Λαγοί! Αλεπούδες! Ζέβρες!!!

Στα πλαίσια της επεξεργασίας της θεματικής ενότητας ζώα του δάσους και της ζούγκλας που δουλεύουμε τον τελευταίο καιρό, φτιάξαμε μάσκες ζώων φυσικά πολύ τις χάρηκαν τα παιδιά και τις έπαιξαν με  αστείρευτη ζωντάνια και κέφι!



  Και για να μπούμε στο κλίμα της Αποκριάς πειρατές και μαγισσούλες από την κ. Νέλλη!


Έργα και Ημέραι...

Η φετινή Οδύσσειά μου!!!

Στους φίλους και επισκέπτες που ακολουθούσαν το blog μου κι ίσως αναρωτήθηκαν γιατί τόσο καιρό δεν έχω κάνει καμιά ανάρτηση ένα έχω να πω!!! Πάρα πολύ δουλειά!!! τόση και τόσο ψυχοφθόρα που δεν μου άφησε περιθώρια και αποθέματα ενέργειας.
Όσες συνάδερφοι έχουν κάνει μετακόμιση Νηπιαγωγείου ίσως μπορούν να καταλάβουν!!!!!
Φανταστείτε, όλα τα έπιπλα! όλο το υλικό ενός νηπιαγωγείου, του κλασικού τμήματός μας που στεγαζόταν σε άλλο χώρο να ξεφορτωθεί στην μέση κι όπου βρουν στο ολοήμερου τμήματος που ήμαστε τώρα.
Να πρέπει να αδειάσει ο χώρος για να γίνουν εργασίες και που να πάνε όλα αυτά μιας και η αποθήκη μας θα γίνει το κλασικό τμήμα! Εφιάλτης!
Όσες έχουν κάνει εργασίες στον χώρο τους κι εννοώ βαριές εργασίες κι όχι ψευτοδουλείτσες χτισίματα,  γκρεμίσματα, βάψιμο κτλ. ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω! καταλαβαίνουν.
Όταν λοιπόν από 20 Αυγούστου (γιατί συμβαίνει κι αυτό αν δεν το ξέρετε) είμαι στο σχολείο (χωρίς να είμαι καν Προϊσταμένη) για να συντονίσω όλες τις εργασίες να βρω τους τεχνίτες πολλών ειδικοτήτων να δώσω οδηγίες οσαν μηχανικός ένα πράμα, να πηγαίνω όποτε μπορούν και απογεύματα και Σάββατα άστε τα δεν το χα ξαναζήσει τέτειο ''μεγαλείο''. Αμισθί παρακαλώ!
Έτσι λοιπόν όταν ήρθαν και οι συνάδερφοι δεν ξέραμε απο που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα! Δεν το έβγαλα ούτε φωτογραφία το χάος! γιατί δεν άντεχα να το βλέπω ούτε τότε ούτε ποτέ ξανά! Πολύ δουλειά κορίτσια πολύ δουλειά!Κάποιοι γονείς που πέρασαν κι είδαν έπαθαν σοκ!
Ο Χώρος με μεγάλες δυσκολίες με ανολοκλήρωτες εργασίες, ΔΥΣΚΟΛΑ!!!
Τελειώσαμε εμείς μόνο ξέρουμε πώς και τα παιδιά μπήκαν στις τάξεις τους κανονικά!
Εκτελώ λοιπόν χρέη Προϊσταμένης με απίστευτο όγκο εργασιών, για μεγάλο διάστημα ήμουν από το σχολείο στον Δήμο και τούμπαλιν αφού βεβαίως σχολάσω από την δουλειά!
Ωράρια: όταν είμαι πρωινή στις 2 και 3 στο σπίτι όταν είμαι απογευματινή  μια ώρα το πρωί(πηγαίνοντας την μικρή μου να μη κάτσω να διευθετήσω κάποια πράγματα) και το απόγευμα 6 με 7 στο σπίτι!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά!
Η απίστευτη πιλάλα σε γραψούρα φέτος, τι myschol, τι στατιστικά, τι πίνακες, τι εκθέσεις, τι πράξεις, τι ...κα πολλά κι ωραία! Τρεχάτε παλικάρια.... συνέχεια κι απο κάτι μας ζητούν κι εγώ νέα στην θέση...! Πολλές ώρες πολύ κούραση εξου κι η αποχή απο το pc.
Η καλή δουλειά Καλή δουλειά βεβαίως με τα παιδιά τα χω όλα κορίτσια, δεν ξέρω πως να τα παρουσιάσω διότι ο χρόνος κύλισε....
Αν λοιπόν δείτε δουλειές απο Τον Σεπτέμβριο Και Τα Χριστούγεννα μην απορήσετε!
Αυτό είναι ας πούμε το χρονικό των ημερών!
Με εκτίμηση
Μοστάκη Μαίρη

Πάντα αντλώ δύναμη από την αγάπη των παιδιών κι έτσι θέλω να ξεκινήσω με ευχές των παιδιών μου!!! κάποιων περσινών νηπίων και προνηπίων !

Τόσο όμορφο φόρεμα μου ''φόρεσε'' η Μαρία και μ έβαλε  ν ακούω μουσική τέλειο !!!


Σε σκηνή να απολαμβάνω την ανεμελιά του καλοκαιριού με φαντάζεται η Στέλλα υπέροχο!


Καλές βόλτες μου εύχεται η Μαρία, με το  ουράνιο τόξο συντροφιά μου φανταστικό!


Και να με ταξιδεύει ένας πολύχρωμος άνεμος με τους γλάρους στα ουράνια! Το Νεφελάκι μου! Ονειρεμένο! Κι εγώ σ αγαπώ ονειρένια μου!


Με τα ρούχα μου!

                          με το μαγιό στην θάλασσα!! Μαράκι στυλάκι μ έφτιαξες σ ευχαριστώ!


Σας αγαπώ όλα τα παιδάκια μου σας έχω στην καρδιά μου!