Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΤΟΜΠΟΛΕΣ

1.Φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά από την αρχή της χρονιάς κι όταν παρουσιαστεί η ανάγκη, τόμπολες- παιχνίδια εκμάθησης άλλοτε των χρωμάτων παράλληλα με εκμάθηση της κατεύθυνσης αριστερά, δεξιά, πάνω ,κάτω ακολουθώντας τα βελάκια των παιχνιδιών.
Ακόμα τα παιδιά μαθαίνουν την έννοια της αρχής του τέλους, να χρησιμοποιούν ζάρι χρωμάτων, να περιμένουν την σειρά τους να μαθαίνουν και να χάνουν.2.Παιχνίδια με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας αλλά κι ενδιαφέροντος, το απρόοπτο της τσουλίθρας που σε φέρνει πίσω και το ευχάριστο της σκάλας που σε πάει πιο κοντα στο τέρμα, παράλληλα με τα χρώματα και τα βέλη κατευθυνσης.3.Τόμπολες γραμμάτων -λέξεων με ζάρι κι οδηγίες που αποφάσισαν τα παιδιά ποιές θα είναι.
Δεν θα μπορούσε να ειναι αυτή η τόμπολα-παιχνίδι περισσότερο ελκυστική κι ενδιαφέρουσα για τα παιδιά αφού ειναι φτιαγμένη με τις φατσούλες τους και τα ονόματά τους. Φτάχτηκε με δυό βαθμίδες δυσκολίας τις κίτρινες οδηγίες με το καφέ ζάρι(αρχικά ονομάτων), τις φουξ οδηγίες με το κόκκινο ζάρι(αρχικά και με δίφθογγους ΓΚ,ΝΤ).
Αλλά εκτος απο την ανάγνωριση των αρχικών των ονομάτων τους, την ανάγνωση των οδηγιών ,κάνουμε και Μαθηματικά καθώς μετρούν μέχρι το δέκα και κάνουν τις ανάλογες κινήσεις.
Παίζουν, διασκεδάζουν ,μαθαίνουν, συνεργάζονται ,γελούν, χάνουν χωρίς να θυμώνουν!
Πολλοί στόχοι του προγράμματος αβίαστα και με παιγνιώδη τρόπο επιτεύχθηκαν.
Δεν υπάρχουν σχόλια :