Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Παίζουμε κουκλοθέατρο;

Η Αλεπού και τα σταφύλια...που της έκλεψαν!
Οι πιο απλές κούκλες κουκλοθεάτρου που γίνονται πολύ εύκολα.
 Φωτοτυπούμε τους ήρωες, αν δεν τους έχουμε μπορούν τα παιδιά να τους ζωγραφίσουν όπως μπορούν,  τους χρωματίζουν ,τους κόβουν ,τους κολλούμε σε ενα χαρτονάκι και τοποθετούμε ένα ξυλάκι απο σουβλάκι για να τις κρατάμε.
Τα παιδιά τις χαίρονται πολύ αυτές τις κούκλες και τις κινούν πολύ εύκολα!
Οι ήρωές μας είναι: Η αλεπού,ο λύκος, ο λαγός, ο αστυνόμος κι ο κυρ-Ηλίας με το πατητήρι του.
..Την  ώρα που η αλεπού πηγαίνει να τρυγίσει το αμπέλι της με την βοήθεια του λαγού διαπιστώνει έντρομη ότι κάποιος της έκλεψε τα μισά σταφύλια...
(Ιδέα απο το δημιουργικό εργαστήρι)


Τα παιδιά φτιάχνουν το σκηνικό μας...ένα αμπέλι είναι απαραίτητο!
Το κατάλληλο σκηνικό δίνει μια μαγεία στο κουκλοθέατρο ζωντανεύει ο χώρος και οι ήρωες παιζουν στο φυσικό τους χώρο!
Διαπιστώνω πως η συστηματική ενασχόληση με το κουκλοθέτρο βοηθάει τα παιδιά στην ανάπτυξη αφηγηματικής ικανότητας, φαντασίας κι ευρηματικότητας ,στο να αυτοσχεδιάσουν, να αποβάλουν την όποια συστολή μπορεί να έχουν! (τα δικά μου μόνο συστολή δεν έχουν)
Σε ότι αφορά το εικαστικό μέρος: κατασκευή κούκλας και σκηνικού γίνονται πολύ επιδέξια και ικανά  τα χεράκια τα παιδικά όταν τα αφήνουμε κάνουν θάυματα!!!
                                                            Ο Αμπελώνας μαςΑφόρμηση: Διαθεματική Προσέγγιση του Φθινοπώρου- καιρός-αλλαγές στη φύση-φθινοπωρινά φρούτα και καρποί-Εργασίες- Τρύγος-γιορτές και περαιτέρω μελέτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :