Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Χαριτωμένο καπελάκι κλόουν που κόβουν και διακοσμούν μόνα τους τα παιδιά!

                                  
  Το πατρόν με τις διαστάσεις έτοιμο για κόψιμο, θα χρειαστούμε χαρτί κάνσον σε διάφορα χρώματα.
 Απλά κόβουν γύρω- γύρω, ακόμα και τα μικρότερα παιδάκια θα τα καταφέρουν και θα χαρούν με το δικό τους καπελάκι.
 Κάνουμε το τσάκισμα για την μπορντούρα του καπέλου μας, αυτό εξάλλου είναι που το ξεχωρίζει από τα άλλα κωνικά καπελάκια που κάνουμε όλοι.
 Διακοσμούμε όπως θέλει το κάθε παιδί, εδώ με πουά από χρωματιστές τέμπερες, μπορεί να γίνει κολλάζ από χρωματιστά γλασέ χαρτιά σε κύκλους μικρούς και μεγάλους, μπορεί να βάλουμε κόλλα και να κολλήσουν κομφετί, να βάψουν χρωματιστές ρίγες, ακόμα να ζωγραφίσουν με μαρκαδόρους ότι θέλουν....αφήνουμε τα παιδιά να επιλέξουν και να δημιουργήσουν!
 Οι χρυσοασημόσκονες απαραίτητες για την λάμψη και την χαρά που δίνουν στα παιδιά, συρράπτουμε, λαστιχάκι κι έτοιμο!

Ταιριάζει σ όλα τα κεφαλάκια, σε κοριτσάκια κι αγοράκια (επιλέγουν μόνα τους την βάση χρώματος που θέλουν) 
Πολύ σοβαρό το ''μοντέλο'' μου!η κουκλίτσα μου! Άντε κυρία (μαμά) βαρέθηκα...βάλε βγάλε το καπέλο! Απόκριες έχουμε χαρά μου, κέφι γέλιο και χορός!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :