Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

H Γη μας! το μεγάλο μας ΣΠΙΤΙ!

Περιβαλλοντική αγωγή

Ένα βιβλίο οδηγός για μικρούς και μεγάλους!
Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς (σε σχέση με την υπερθέρμανση του πλανήτη και το φαινόμενο του θερμοκηπίου) ώστε να βοηθήσουμε το περιβάλλον;
Απλές καθημερινές οδηγίες που μπορούμε όλοι να εφαρμόσουμε!
                                         


Τα παιδιά αναπτύσσουν οικολογική συνείδηση, δουλεύοντας θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον και την προστασία του.

Διερευνήσαμε στα πλαίσια του ευρύτερου θέματος του Χειμώνα και άλλα περιβάλλοντα πολύ μακρινά σε εμάς που έχουν πάντα χιόνι και αιώνια παγόβουνα.

Μάθαμε για την ζωή στον Βόρειο και Νότιο πόλο μέσα από βιβλία περιοδικά και εικόνες, τα ζώα που ζουν εκεί και τους ανθρώπους, κάποια παιδιά αναζήτησαν στοιχεία με τους γονείς μέσα από το διαδίκτυο.

Είδαμε παγόβουνα που έλιωναν πολικές αρκούδες και πιγκουίνους που έχαναν το σπίτι τους (πάγους) και κινδυνεύουν, Εσκιμώοι που χάνουν το περιβάλλον τους, νησιά που χάνονται λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας από το λιώσιμο των παγόβουνων! κι αναρωτηθήκαμε γιατί; έτσι μελετώντας μάθαμε για την υπερθέρμανση του πλανήτη τι σημαίνει, γιατί συμβαίνει και ποιοι το προκαλούν, πόσο μας επηρεάζει και προπαντός τι μπορούμε να κάνουμε εμείς!!!

Αυτό το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα της ολιγοήμερης ενασχόλησής μας με το θέμα!

Τα παιδιά δούλεψαν σε ομάδα και αποτυπώνουν με μοναδικό τρόπο το τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μας για να βοηθήσουμε την γη να μη ζεσταίνεται και αρρωσταίνει!.

Τα παιδιά γράφουν όπως μπορούν (αυθεντική γραφή κι όχι αντιγραφή) κείμενο στις ζωγραφιές τους! Η εξέλιξη της γραφής εντυπωσιακή!

Κάποια έχουν ήδη κατακτήσει τον μηχανισμό και γράφουν με άνεση προτάσεις, κάποια είναι σε φάση συλλαβικής γραφής, κάποια έχουν πολύ καλή φωνολογική επίγνωση και μαθαίνουν τα γράμματα, το κάθε παιδί με τον ρυθμό του, κι εμείς πάντα με σεβασμό σ αυτό τον ρυθμό να προσδοκούμε , να αναμένουμε, και να προσπαθούμε το καλύτερο για τα παιδιά μας!

                     
Δεν υπάρχουν σχόλια :