Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Μαθαίνω με τα Ζώα

Το Μεγάλο υπέροχο βιβλίο και τα Μικρά υπέροχα βιβλία!
Συγγραφείς κι εικονογράφοι των δικών τους βιβλίων!
Το περσινό βιβλίο των αινιγμάτων ήταν η αφόρμηση για να φτιάξουμε φέτος το κάθε παιδί το δικό του βιβλίο με αινίγματα και ζωγραφιές των ζώων                                    Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα ζώα θα μπουν στο βιβλίο τους!


                                            Διαβάζουν με προσήλωση τα βιβλία τους
                                                Και καμαρώνουν...για το επίτευγμά τους
Καλέσαμε τους γονείς για να τους παρουσιάσουμε την δουλειά μας! Το κάθε παιδί παρουσιάζει το βιβλίο του και θέτει στην μητέρα του το αίνιγμά του!!! Άντε να σας δούμε μανούλες...είχαν και μια αγωνία μήπως και δεν βρουν το αίνιγμα!
Παρουσιάσαμε και δραματοποίηση δύο μύθων του Αισώπου με ζώα του δάσους 
''Λιοντάρι  αρκούδα κι αλεπού''
                                                           ''Η Αλεπού κι ο κόρακας''
Αφού διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε σχετικό ποίημα:'' Τα ζώα ψάχνουν Βασιλιά'' στη συνέχεια γίναμε βασιλιάδες της ζούγκλας φτιάξαμε στέμματα '


Μάσκα Ελεφαντάκι

 Γίναμε ελεφαντάκια με πολύ εύκολο τρόπο, μάσκα με δύο χάρτινα πιάτα που αφού τα βάψουν κόβουν στην μέση το ένα πιάτο για αφτιά, στο άλλο την προβοσκίδα και τα μάτια  κι έτοιμη!

                                              Παιχνίδια

Να μεταφέρουν με την προβοσκίδα (καλαμάκι)τους το νερό από το ποτήρι τους στο κουβαδάκι, ποιος θα αδειάσει πρώτος το νερό;

 Μπισκοτοζωάκια αν το βρεις το έφαγες...πολύ τους άρεσε! Στην αρχή εγώ κάνω ερωτήσεις με λέξεις κλειδιά για κάθε ζώο χωρίς να το βλέπουν εννοείται και αν το βρουν το τρώνε φροντίζω να το βρίσκουν όλα...και μετά το ίδιο κάνει όποιο παιδί θέλει!


Δεν υπάρχουν σχόλια :