Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Το απολιθωμένο αβγό ΔεινόσαυρουΠρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:
΄΄Δεινόσαυροι αυτοί οι γίγαντες΄΄
2019-2020
5ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών
Τμήμα 1ο
Μια ιδέα μου γεννήθηκε μετά την επίσκεψή μου στο μουσείο φυσικής ιστορίας Γουλανδρή όπου βρέθηκα σε εκδρομή της κόρης μου, μαθήτρια της ΣΤ τάξης Δημοτικού. 
Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω ένα απολιθωμένο αβγό δεινόσαυρου και να το παρουσιάσω στα παιδιά.... ότι μου το έδωσαν οι παλαιοντολόγοι του Μουσείου γιατί έμαθαν ότι ασχολούμαστε με τους Δεινόσαυρους και μας ενδιαφέρει πολύ να μάθουμε για αυτούς...Γυάλισαν τα ματάκια τους...κι όπως περίμενα ότι θα τα εξιτάρει το γεγονός έτσι κι έγινε.
Είχα φτιάξει με πηλό ένα αβγό όπου μέσα είχα βάλει ένα δεινοσαυράκι παιχνίδι.
Το είχα αφήσει στο πάτωμα σε μια γωνιά  της τάξης χωρίς να με δουν, στην παρεούλα και αφού τους έδειξα φωτογραφίες από τον τρικεράτωπα σκελετό που είχε το μουσείο, απολιθώματα διάφορων ζώων τους είπα πως οι παλαιοντολόγοι μας έστειλαν ένα απολιθωμένο αβγό....ξετρελάθηκαν ...πάμε να το βρούμε;

΄

Περίμεναν να βρουν αληθινό σκελετό δεινοσαυράκι !!!!Πόσο υπέροχο για τα παιδιά που όλα είναι δυνατά και όλα μπορούν να συμβούν και γιατί όχι όλα μπορούν να αλλάξουν με τα παιδιά που θα έχουν δημιουργικότητα και φαντασία...και κάπως έτσι  ίσως κι εμείς να έχουμε συμβάλλει σε αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια :