Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Απόλλωνας και Δάφνη

                                                             Έργο τέχνης!
 Ένα  εικαστικό έργο τέχνης απόδοσης του μύθου της πριγκίπισσας Δάφνης που μεταμορφώνεται στο δέντρο Δάφνη για να ξεφύγει από τον θεό Απόλλωνα που την ήθελε γυναίκα του αυτή όμως όχι.

Μετά την επεξεργασία του μύθου που διαβάσαμε είδαμε σχετικά βιντεο στον η/υ, συζητήσαμε , δραματοποιήσαμε αποφασίσαμε να φτιάξουμε και την Δάφνη που εντυπωσίασε τα παιδιά τόσο για την ομορφιά της όσο και για το σθένος στις αποφάσεις της.

Ομαδική εργασία κολάζ με χαρτιά κάνσον, γκοφρέ και φυσικά υλικά, κλαδιά και φύλλα δάφνης
Στα πλαίσια του προγράμματος μυθολογία.
Αφορμή για να ασχοληθούμε με τον μύθο στάθηκε η συζήτηση για την κατάθεση στεφανιών την 28η Οκτωβρίου στο ηρώον και τα δάφνινα στεφάνια.Δεν υπάρχουν σχόλια :