Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!



Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!



Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!



Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ο Εαυτός μου! Τόσο γνωστός και τόσο άγνωστος!!

Το σώμα μου.
 Αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών να αποτυπώνουμε το σώμα σε χαρτί του μέτρου! Το Πραγματικό μέγεθος τα συναρπάζει. Αφού παίξαμε και χορέψαμε το: κεφάλι ώμοι γόνατα και πόδια, μια νεραϊδούλα αγγίζει με το ραβδάκι της διάφορα μέρη του σώματος και τα παιδιά ονομάζουν. Διαβάσαμε σχετικά βιβλία, εντοπίσαμε ομοιότητες διαφορές στα δύο φύλα.

         
Πρώτα σχεδιάσαμε το περίγραμμα

Μετά το επιμεληθήκαμε,   ρούχα, χαρακτηριστικά ,μαλλιά κτλ.

 Στη συνέχεια η μεγάλη μας κούκλα μας βοηθά να μετρήσουμε το ύψος μας, με πόση σοβαρότητα και υπευθυνότητα εργάζονται άλλο πράμα!
      Έλα να σε μετρήσω καλή μου φιλενάδα! Με το χάρακα να είναι σωστό το μέτρημα!
                                                                    Μαθηματικά
 Με μεζούρα βρίσκουμε τα ύψη και γράφουμε τις τιμές κάνουμε τις παρατηρήσεις μας και τις διαπιστώσεις μας, τις συγκρίσεις μας και βγάζουμε συμπεράσματα!  Θα ξαναμετρηθούμε μετά καιρό να δούμε πόσο ψηλώσαμε! Γι αυτό! καλή διατροφή και άσκηση παιδιά!!!!

Χρήσιμα σχετικά με την ανάπτυξη του παιδιού
Γλώσσα
Βρίσκουν απο περιοδικά ανθρώπους διαφόρων ηλικιών , τις τοποθετούν κατά χρονολογική εξέλιξη από βρέφος-μωρό ως ηλικιωμένο-υπερήλικα
 Εντοπίζουν την ανάλογη καρτέλα παρατηρώντας- διαβάζοντας το αρχικό γράμμα, αφού πρώτα έχουμε παίξει δίνοντας τις ονομασίες για κάθε εικόνα!

Φτιάξαμε με πηλό τα αρχικά του ονόματος και του επιθέτου όποιος ήθελε, όσο κι αν φαίνεται απλή δραστηριότητα τα δυσκόλεψε, κι ενώ γράφουν με άνεση τα ονόματά τους κι όχι μόνο, το να φτιάξουν τα αρχικά με πηλό  ήταν πρόκληση,δεν μπορούσαν να αντιληφθούν με ποιο τρόπο παρ όλες τις οδηγίες. Τελικά τα κατάφεραν  και με το επίθετο και το χάρηκαν διπλά!



Δεν υπάρχουν σχόλια :