Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο Πρίγκιπας Λεμόνης

Βιβλιοτράγουδο

Ένα βιβλίο όπου τα παιδιά ζωγράφισαν την ιστορία του πρίγκιπα Λεμόνη με την όμορφη Κρεμμύδω(Διατροφή και υγεία)

Με αφορμή τα τραγούδια που ακούσαμε (από το βιβλίο του Γιώργου Σακελλαρίδη: Ο Πρίγκιπας Λεμόνης κι όμορφη Κρεμμύδω) τραγουδήσαμε, παίξαμε,  χορέψαμε τα δραματοποιήσαμε χωρίς να έχουμε το βιβλίο αλλά μόνο τα τραγούδια.
Κι επειδή τα τραγούδια αυτά είναι πολύ αγαπητά στα παιδιά και τι πιο ταιριαστό σχετικά με την διατροφή που δουλεύουμε, είπαμε να το έχουν σε βιβλίο που θα φτιάξουν τα παιδιά.

Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε το εξώφυλλο σε σχήμα λεμονιού και το οπισθόφυλλο κρεμμυδιού έτσι για να έχουν και εικαστικό ενδιαφέρον και πρωτοτυπία τα βιβλία μας! Το στολίσαμε με τις φωτογραφίες μας και  φυσικά τους ήρωες του βιβλίου Λεμόνη και Κρεμμύδω, βάλαμε και σελιδοδείκτη για να μη χάνουμε την σελίδα μας! κι έτοιμο!
                                 

 Στο εσωτερικό του εξώφυλλου οι στίχοι των τραγουδιών 


Το πως απέδωσαν τα παιδιά τα τραγούδια, χωρίς να διαβάσουμε το βιβλίο χωρίς να έχουν δει κάποιες εικόνες, έχοντας μόνο το ηχητικό ερέθισμα των τραγουδιών είναι υπέροχο!!!
  Όλα τα έργα φανταστικά και πολύ παραστατικά! Μπράβο παιδάκια μας!


           4 σχόλια :

Μιχαλάρου Κυριακή είπε...

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ

Maro Oikonomou είπε...

Καλό μήνα! ολύ μου αρέσει αυτό το παραμύθι και η δραστηριότητά σας είναι υπέροχη! Την κρατάω!

ΜΑΡΙΑ ΔΡΑΓΑΣΙΑ είπε...

Ένα βραβείο σε περιμένει!!!! Μπορείς να το παραλάβεις από εδώ http://xwrapaidiwn.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html

Μαίρη Mοστάκη είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και βεβαίως ήταν ευχάριστη έκπληξη το βραβείο που μου δίνεις Μαρία Δραγασιά, ευχαριστώ πολύ! με τιμά και με χαροποιεί ιδιαίτερα που αρέσουν οι δουλειές μου!