Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Παιχνίδι Πύραυλος

Ο Δικός μας Πύραυλος μας ταξιδεύει στους πλανήτες
10..9...8..7.......0  Εκτόξευση!!!!
Με πολύ ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο μαθαίνουν τους αριθμούς, ποσότητες, πληθηκότητα, σύμβολα, αντίστροφη μέτρηση κτλ.
Δυο χαρτόκουτα κι ένα κάνσον για την μύτη μας φτιάχνουν ένα πύραυλο, τον βάφουν όπως τον φαντάζονται

 Ο αστροναύτης μπαίνει μέσα στον πύραυλο  έτοιμος για απογείωση όμως πρέπει να του δώσει ο πύργος ελέγχου τους κωδικούς...
                                           έχει όλους τους ''κωδικούς'' στη διάθεσή του
... έρχεται ο υπεύθυνος κωδικών και χτυπά στον πύραυλο τόσες φορές όσες του λέω δείχνοντας με τα δάχτυλα για να μην ακούσει ο αστροναύτης, ο οποίος πρέπει να μετρήσει τα χτυπήματα, να μας πει τον κωδικό δυνατά να τον ακούσουμε,
 ...και από ένα παραθυράκι του πυραύλου να μας δείξει τον σωστό κωδικό, μόνο τότε οι υπεύθυνοι εκτόξευσης (όλα τα παιδιά) ξεκινούν αντίστροφη μέτρηση κι ο πύραυλος απογειώνεται!!!!
Τους άρεσε πολύ αυτό το παιχνίδι, πολύ το χάρηκαν τα παιδάκια μου κι εγώ μαζί τους!

4 σχόλια :

Maro Oikonomou είπε...

Τι τέλειος ο πύραυλος! Μπράβο για την φαντασία και την δημιουργικότητά σας! Τον βάζω στο Pinterest να το δουν όλοι! Καλή εβδομάδα!

Μαίρη Mοστάκη είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Ειρήνη Χ.νηπιαγωγός είπε...

ΤΙ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΛΑ

Μαίρη Mοστάκη είπε...

Ευχαριστώ Ειρήνη πραγματικά το διασκέδασαν και το χάρηκαν παρα πολύ! νόμιζαν τα μικρά μου ότι ταξίδευαν πραγματικά! Τι υπέροχος και μαγικός ο κόσμος των παιδιών κι εμείς να αγγίζουμε κάθε φορά λίγη απ αυτή την μαγεία!