Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η αρπαγή της Περσεφόνης


Αποχαιρετώντας το Φθινόπωρο καλωσορίζοντας τον Χειμώνα!

Αποχαιρετούμε την μια εποχή και υποδεχόμαστε την άλλη με έναν αρχαίο ελληνικό  μύθο,
την αρπαγή της Περσεφόνης της κόρης της Δήμητρας
 που με τόσο όμορφο τρόπο ερμηνεύει  την αλλαγή των εποχών!
Αφού διαβάσαμε τον σχετικό μύθο τον επεξεργαστήκαμε θέτοντας ερωτήματα για την κατανόηση του μύθου και τα νοήματά του! Τον δραματοποιήσαμε θεατρικά και τέλος τον αποδώσαμε με ζωγραφική το κάθε παιδί ότι ήθελε από τα βασικά στοιχεία κι έτσι φτιάξαμε ένα ακόμα βιβλίο ομαδικά για την τάξη μας!

Τα παιδιά μεγαλούργησαν τα σχέδιά τους υπέροχα! και πολύ παραστατικά...Απλώνουμε τις ζωγραφιές στο χαλί, αναδηιγούμαστε τον μύθο βάζοντας τες σε σειρά ποια πρώτη ποια στη συνέχεια, τα παιδιά κάνουν τις παρατηρήσεις τους σχολιάζουν, διαφωνούν, συμφωνούν αλλά πάντα καταλήγουν σ αυτό που ταιριάζει καλύτερα! Προφορικός λόγος, γραπτός λόγος  αναπτύσσονται κι εξελίσσονται με δημιουργικό κι ευχάριστο τρόπο.
  Κατόπιν γράφουμε την αρίθμηση σε κάθε σελίδα όπως στα βιβλία.
Εδώ ψηφίζουμε μεταξύ 4 ζωγραφιών που αποδίδουν την αρπαγή της Περσεφόνης ποια θέλουμε για εξώφυλλο του βιβλίου μας,.Κάθε παιδί αφήνει την καρτέλα του στην ζωγραφιά που του αρέσει περισσότερο! Φυσικά οι υπόλοιπες μπαίνουν στο βιβλίο μας!

 Και οι 4 ζωγραφιές υπέροχες αλλά το ''κοινό'' αποφάσισε με διαφορά! Άλλη μια ευκαιρία για καταμέτρηση με νόημα και σύγκριση ποσοτήτων. Τα παιδιά μετρούν και βγάζουν τα συμπεράσματά τους! Γράφουμε το κείμενο: τα παιδιά λένε εγώ γράφω,  που και που συμπληρώνω, κάποια παιδιά γράφουν λέξεις, προτάσεις τα ονόματα την ηρώων του μύθου( όχι αντιγραφή αλλά γραφή ακόμα στην συλλαβική της φάση για κάποια παιδιά αλλά και σε πλήρη εξέλιξη για άλλα)!
Τέλος φτιάχνουμε το εξώφυλλο κι έτοιμο το βιβλίο μας!
Είμαστε πάντα πολύ περήφανες για την υπέροχη και θεαματική εξέλιξη των παιδιών μας!
Συγχαρητήρια σ όλα τα παιδιά μας!Δεν υπάρχουν σχόλια :