Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Εργαστήρια δεξιοτήτων

 Νηπίων παιδεία το πρώτο βήμα στη δημοκρατία!

Εργαστήριο 5ο Β) …και οι άλλοι

Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα

αναπτύσσουν δεξιότητες συνεργασίας και αλληλεγγύης.

συνδέουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λιγότερο προνομιούχα άτομα με επίκαιρα προβλήματα της κοινωνίας, όπως η έλλειψη στέγης και η αδυναμία πρόσβασης σε δημόσιους χώρους.

αναγνωρίζουν τον αποκλεισμό και τις διακρίσεις.

εξοικειώνονται με διαφορετικά φυσικά και χαρακτηριστικά

διαχειρίζονται συγκρουσιακές καταστάσεις


Προβολή video: «Η εχθρόπιτα» Συζήτηση, προφορική επεξεργασία -Σε ζευγάρια καταγράφουν με όποιο τρόπο μπορούν (εικονικά, συμβολικά), τις προτάσεις τους για να επιλύσουν τις όποιες διαφορές τους με άλλα παιδιά. 
Τέλος φτιάξαμε την πίτα της φιλίας αφού αποφάσισαν τα παιδιά τα συστατικά της και τα ζωγράφισαν.


Τα συστατικά της πίτας της φιλίας γίνονται ρομποτική και προγραμματισμός ....πάμε να βρούμε το Α της Αγάπης, το Φ της Φιλίας ,το Ε της Ευγένειας, το Χ της Χαράς με την beebot φυσικά. Τα εργαστήρια δεξιοοτήτων αγγιξαν τα παιδιά και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα ξεπερνούν κάθε προσδοκία...
Τα παιδιά στις ελεύθερες δραστηριότητες ζωγραφίζουν στην προτροπή μου να φτιάξουν συνεργατικά με αυτές τις ζωγραφιές  ένα παραμύθι...επιλέγουν υπόθεση που έχει να κάνει με όλα αυτά που θέλουμε να κατανοήσουν αλλά και να γίνουν βίωμα των παιδιών όπως ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη, σεβασμός, αποδοχή, αλληλοβοήθεια κτλ.
Έτσι γεννήθηκε το παραμύθι μας ΄΄Όλοι βοηθούν την Λίλα΄΄
Πόσο καταπληκτικά ολοκληρώνεται αυτό το εργαστήριο.

Κι αυτή είναι η Λίλα! 
Λίλα η καμηλοπάρδαλη!


Δεν υπάρχουν σχόλια :