Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!



Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!



Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!



Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΈΧΑΣΑ ΤΗΝ ΓΑΪΔΟΥΡΑ ΜΟΥ

Ένα τραγούδι γίνεται βιβλίο!
Όταν τα παιδιά κατακτούν τον μηχανισμό κωδικοποίησης της γλώσσας (γραφή) κι ανακαλύπτουν αυτό τον μαγικό κόσμο ότι μπορούν να μεταφέρουν γραπτά ένα μήνυμα κι ο άλλος να μπορεί να το διαβάσει είναι τόσο μεγάλη η ΧΑΡΑ τους που δεν σταματούν να γράφουν κι αυτό τα οδηγεί σε περισσότερες ανακαλύψεις και θαυμαστά πράγματα.
…μου λένε …κυρία μ αρέσει τόσο πολύ να γράφω…θέλω όλη μέρα να γράφω, κι έχω φτάσει σε σημείο να τα παροτρύνω ν ασχοληθούν και μ άλλα πράγματα, τόσο μεγάλος είναι ο ζήλος τους.
Εδώ είχε την ιδέα η Ευμορφία να ζωγραφίσουμε και να γράψουμε τους στίχους από το αστείο τραγουδάκι που πολύ τους άρεσε για να το έχουν στο σπίτι να το τραγουδούν. Τα παιδιά συμφώνησαν κι ιδού το αποτέλεσμα.
Το Τραγουδάκι εικονογραφήθηκε, γράψανε όσα μπορούν κι όπως μπορούν τους στίχους κι έτσι ήταν πλέον σε θέση όλα να το «διαβάζουν» και να το τραγουδούν βλέποντας τις εικόνες. Γελάσαμε το παρουσιάσαμε στα παιδιά της άλλης τάξης, χορέψαμε κάνοντας τις ανάλογες κινήσεις περάσαμε πολύ όμορφα μαθαίνοντας!







Το αστείο αυτό τραγούδι το βρήκα σε σελίδα συναδέρφου και επειδή πολύ άρεσε στα παιδιά είπαμε να το κάνουμε βιβλίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :