Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Φθινοπωρινό Τοπίο

Ομαδικό Κολλάζ με υλικά από την φύση.

Τι ποιό όμορφο απο το να βγούμε με τα παιδιά έναν περίπατο στη γειτονιά μας να παρατηρήσουμε από κοντά τις αλλαγές στη φύση, αυτό κάναμε κι εμείς λοιπόν πρίν μέρες και συλλέξαμε τους θησαυρούς μας διάφορα φύλλα, κλαδάκια, φλοιούς κορμών, σπόρους, κουκουνάρια κτλ. ζητήσαμε απο τους γονείς φθινοπωρινά φρούτα και καρπούς που με μεγάλη προθυμία μας έφεραν κι έτσι είχαμε στη διάθεσή μας πολύ υλικό προς παρατήρηση παιχνίδια γεύσης όσφρησης αφής χρωμάτων κτλ.

Τα φύλλα έμειναν σε μια γωνιά αφού παρατηρήθηκαν, σειροθετήθηκαν, ταξινομήθηκαν κατά σχήμα μέγεθος κτλ.
Είπαμε λοιπόν να φτιάξουμε μ αυτά ένα κολλάζ για να μας θυμίζει τον περίπατό μας το Φθινόπωρο!
Χρησιμοποιήσαμε φυσικά υλικά ,κλαδάκια με φύλλα ,καρπούς ,κάστανο ,καρύδι, αμύγδαλα, βελανίδι, αλλά και δέντρα ,σύννεφα απο χαρτί  καλαμάκια για βροχή και τα παιδιά με τις ομπρέλες που τα ζωγραφίσαμε!

Φθινοπωρινές εικόνες Μουσική Μίκης Θεοδωράκης Ποίηση Κώστας Χατζόπουλος
Σταμάτης Σπανουδάκης Φθινόπωρο
U2 October

Δεν υπάρχουν σχόλια :