Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!



Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!



Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!



Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ο Παππούς Αίσωπος ήρθε στην τάξη μας.

Με Δημιουργική Διάθεση και Φαντασία .

Η Κούκλα ζωντανεύει και διαβάζει η ίδια τους μύθους στα παιδιά, το ενδιαφέρον αμείωτο και οι διάλογοι με τον παππού Αίσωπο φανταστικοί.
Η κούκλα μιλάει μπροστά στα παιδιά κι όχι πίσω απο το κουκλοθέατρο κι όμως τα παιδιά ακούν την κούκλα, μιλούν με την κούκλα, και παρόλο που βλέπουν ότι μιλώ εγώ, νιώθουν ότι μιλάει η κούκλα και την πιστεύουν και την βιώνουν ως αληθινή...Τα παιδιά ανυπομονούν καθημερινά για το ερχομό του αγαπητού μας πια παππού.
Τεχνική ''παπιέ μασέ.''
Υλικά: Εφημερίδες κομμένες σε λωρίδες σε μέγεθος που να μπορεί να δουλευτεί πανω στο μπαλόνι, Ατλακόλ, υφάσματα για τα ρούχα, άλλα υλικά που μπορεί να επικολληθούν για μαλλιά ή ότι άλλο για να δώσει στην κούκλα τον χαρακτήρα που επιθυμούμε, Τέμπερες για να βάψουμε τα χαρακτηριστικά, πινέλα.
Οδηγίες κατασκευής:
1.Φουσκώνετε ένα μπαλόνι στο μέγεθος που θέλετε να έχει η κούκλα σας, θα είναι το καλούπι που θα δουλέψετε.
2. Αραιώνετε με νερό σε ένα μπώλ την ατλακόλ.
3. Βουτάτε τις λωρίδες στο μείγμα αυτό κι αρχίζετε να κολλάτε γύρω γύρω στο μπαλονάκι στρώσεις εφημερίδων ώστε να καλυφθεί το μπαλόνι καλά καλά.
4. Προσπαθούμε να δώσουμε όγκο στη μύτη, στόμα,πιγούνι κι άλλα σημεία βάζοντας εκεί αλλεπάλληλες στρώσεις. Θα χρειαστεί να περάσουμε αρκετές στρώσεις ώστε να γίνει η κούκλα μας γερή κι ανθεκτική στον χρόνο ( Η κούκλα μου της φωτογραφίας είναι 17 χρονών).Απλώνουμε καλά τις νωπές λωρίδες μας και προσπαθούμε όσο γίνεται να φτιάξουμε μια λεία επιφάνεια.
5.Αφήνουμε να στεγνώσει σε ήλιο κι αέρα είναι καλύτερα ή κοντά σε θερμότητα, ανάλογα με το πάχος θα χρειαστούν τόσες μέρες, σίγουρα 3-4 ίσως και περισσότερες. Θα είμαστε σίγουροι ότι έχει στεγνώσει καλά όταν γίνει σκληρή δεν φαίνεται καθόλου υγρασία και αρχίζει να ξεκολλάει το μπαλόνι.
6.Βάφουμε την κούκλα μας όπως μας αρέσει ,κολλάμε μαλλιά ή ότι άλλο θέλουμε.
7. Της ράβουμε το ''φουστάνι '' αρκετά μακρύ για να μη φαίνεται το χέρι μας όταν παίζουμε κουκλοθέατρο και είναι έτοιμη.
Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια :