Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Τα ξωτικά του ουράνιου τόξου μεγάλωσαν!

Τα γνωστά αγαπημένα μας ξωτικά μας συντροφεύουν και φέτος και  παίζουμε βρίσκοντας τις μέρες καθημερινά, μας βοηθούν με τα χρώματα ( ασχοληθήκαμε κυρίως  με τις αποχρώσεις, τις μίξεις μιας και τα φετινά παιδιά γνωρίζουν τα χρώματα) μας βοηθούν στην φωνολογική επίγνωση, το πρώτο γράμμα της κάθε μέρας και το δεύτερο όπου χρειαστεί,όπως και στην προσπάθεια ανάγνωσης του τι έκανε το κάθε ξωτικό εντοπίζοντας το πρώτο γράμμα . Σκέφτηκα λοιπόν αφού τα αγαπούν τόσο κι αφού τα δουλεύουν με χαρά να τα αξιοποιήσουμε και για τις ομάδες μας.


Έτσι λοιπόν τα ξωτικά μας φέτος μεγάλωσαν...
Κόβουν στο περίγραμμα τα ξωτικά στα ανάλογα χρώματα σε μεγαλύτερο μέγεθος σε γλασέ χαρτί
 Παίζουμε και πάλι αντιστοιχίζοντας το μεγάλο με το μικρό και τα χρώματα, πολύ εύκολα βρίσκουν πλέον ότι το κόκκινο πχ. ξωτικό είναι η Δευτέρα το πορτοκαλί η Τρίτη!

Σκορπίζω στη μοκέτα τα μεγάλα μας ξωτικά, ζητώ από ένα παιδί να διαλέξει ένα ξωτικό και να επιλέξει αν είναι κορίτσι ένα ακόμα κορίτσι και δύο αγόρια (βοηθώ για να υπάρχει ισορροπία νηπίων προνηπίων, αγοριών κοριτσιών)

 Γράφουμε τα ονόματα και παίζουμε διάφορα παιχνίδια ώστε όλα τα παιδιά να βρίσκουν εύκολα το ξωτικό τους τέλος πλαστικοποιούμε και τα τοποθετούμε κάτω από τις μέρες τους στην σωστή θέση! Πολλές φορές κάποιο ποντικάκι θα μας τις μπερδέψει και ας τις βάλει με την σωστή σειρά σήμερα ο Θανασάκης....

Δεν υπάρχουν σχόλια :