Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Λουλούδια του Πάσχα

Έργα τέχνης

Τα παιδιά δημιουργούν με αφορμή την θρησκευτική παράδοση!

Η θρησκευτική παράδοση λέει πως η Παναγιά έγειρε να ξεκουραστεί από το δράμα του χαμού του παιδιού της κάτω από ένα δέντρο που δεν άνθιζε κι είχε μόνο φύλλα, το δέντρο έριξε όλα τα φύλλα του για να σκεπάσει την Παναγιά που αποκοιμήθηκε, όταν αυτή ξύπνησε κι είδε τι έκανε το δέντρο  το ευλόγησε κι  τότε έβγαλε μοβ μοσχομυριστά ανθάκια τις πασχαλιές.
Οι παπαρούνες βάφτηκαν κόκκινες από το αίμα του Χριστού που έσταζε από το αγκάθινο στεφάνι.
Τα κρινάκια σύμφωνα πάντα με την παράδοση άνθιζαν κάθε φορά που έσταζε ο ιδρώτας του Χριστού.Πολύ την αγαπώ αυτή την τεχνική κι αρέσει και στα παιδιά, νερομπογιά  για φόντο και μετά που στεγνώσει τέμπερες!

                            Τρία χρώματα για να γίνει το τρίπτυχο των λουλουδιών του Πάσχα


 Το κάθε παιδί με τον μοναδικό του τρόπο αποδίδει την πασχαλιά, τον κρίνο, την παπαρούνα!
                                                    Κάθε ένα μοναδικό κι υπέροχο! Πλαστικοποιήσαμε τα έργα τέχνης μας,  βάλαμε κορδελάκι να μπορούν να κρεμαστούν κι ελπίζουμε πως θα έχουν την θέση που αξίζουν! πως θα στολίσουν μια γωνιά του δωματίου του παιδιού έστω για λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :