Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Παιχνίδι ευστοχίας

Ένα παιχνίδι ευστοχίας που αρέσει πολύ στα παιδιά! 
Παίζοντας μαθαίνω!!! 
Οι κρίκοι μπαίνουν στις θέσεις τους και η κάθε θέση δίνει διαφορετικό πόντο. Το 10, 20, 30,50 σε αυτή την χρονική στιγμή το δουλεύουμε ως 1,2,3,5 αρχή της σχολικής χρονιάς οι δεκάδες μπορούν να κατακτηθουν από κάποια νήπια αργότερα όμως.  
Φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι! 

Συμφωνήσαμε να μικρύνουμε την απόσταση. 

Φτιάξαμε πίνακα, το κάθε παιδί γράφει το αρχικό γράμμα του ονόματός του, ο γραμματέας καταγράφει το σκορ, διαβάζει και βρίσκει ποιος παίζει στην συνέχεια,αλλάζουν οι γραμματείς, στο τέλος μικρές προσθέσεις των σκορ για να δούμε ποιος νίκησε. Περιμένουν με υπομονή την σειρά τους, συνεργαζονται, ενθαρρύνουν τους φίλους, αποδέχονται την αποτυχία, χαίρονται την επιτυχία του συμμαθητή τους, γράφουν, διαβάζουν, καλλιεργούν την μαθηματική τους σκέψη! 
Και Όοοοολα αυτά ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ!!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια :