Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-Αι Βασίλης

Αγιοβασιλάκος Κούκλα-Γράμμα-Ζαχαρωτά!
Πολύ εύκολος στην κατασκευή του και πολυχρηστικός.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί α) σαν κούκλα κουκλοθεάτρου για να παίξει το παιδί,( για να συνομιλήσει μαζί του και να του πεί τι δώρο θα ήθελε φέτος...) β) μπορεί αφού γράψουμε το γράμμα στον Άγιο Βασίλη να το τοποθετήσουμε στον ΄΄σάκκο΄΄ του για να έρθουν το βράδυ τα ξωτικά να το πάρουν και να το πάν στον αληθινό Άι Βασίλη να το διαβάσει...εμείς αυτό κάναμε φέτος! γ) Αν κολλήσουμε πάτο στον ΄΄σάκκο΄΄ του μπορούμε να τον γεμίσουμε σοκολατάκια καραμελίτσες σαν δωράκι στα παιδιά!

Κάνσον κόκκινο το κόβουν τα παιδιά σε τρίγωνο, ασημί, μαύρο και κόκκινο για τις λεπτομέρειες φούντας και ματιών στόματος, μπόλικο βαμβάκι για πλούσια γενιάδα. Ένα ρολό απο κόκκινο οντουλέ που το συρράπτουμε στην πίσω πλευρά κι έτοιμος!
Δεν υπάρχουν σχόλια :