Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών-αφίσα

11 Δεκεμβρίου  Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των παιδιών

Η αφίσα -πανό μας

Όλα τα παιδιά χορεύουν χαρούμενα πάνω στο ουράνιο τόξο που κυκλώνει την γη μας! όλα τα παιδιά ονειρεύονται την ζωή γεμάτη χρώματα!!!
 ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ...
Αγάπη ,Οικογένεια, Σπίτι, Φαγητό, Καθαρό νερό, Σχολεία, Γιατρούς Φάρμακα, Ρούχα και παπούτσια,Να μη δουλεύουν,Να παίζουν, να χαίρονται!......


Ένα μικρό ολιγοήμερο  σχέδιο εργασίας για τα δικαιώματα των παιδιών το τελικό αποτέλεσμα είναι η ομαδική αυτή αφίσα όπου το κάθε παιδί συμμετέχει όπως μπορεί.
Σύνθετη τεχνική ζωγραφικής , κολλάζ και φωτοκολλάζ με τις φωτογραφίες τους και σώματα από περιοδικά.

Συνεργασία για να γραφούν οι λεζάντες, τα παιδιά που έχουν προβάδισμα σε κατακτήσεις γραφής βοηθούν τα υπόλοιπα.

                                                  Κολλώντας τα επιμέρους στοιχεία.


Οι λεζάντες με τις λέξεις-κείμενα των παιδιών όπως μπόρεσαν να τις γράψουν (αυθεντική γραφή κι όχι αντιγραφή) γίνονται πανό( με οδοντογλυφίδες) που τα κρατούν τα παιδιά.
Το τραγουδάκι που θα τραγουδήσουμε στην εκδήλωση
(τραγουδιέται όπως με την μελωδία του γνωστού τραγουδιού: έχω ένα σώμα μ ένα κεφάλι... το βρήκα απο την  συνάδερφο Δέσποινα Τσαβλόγλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια :