Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ -3 Πρωτότυπες Προτάσεις!

 Δεκέμβριος 2011!   
                                  
                                                          Νυχτερινός επισκέπτης!
Είναι νύχτα κι απ το παραθύρι μας αχνοφαίνεται ο Άγιος Βασίλης καθώς μπαίνει μέσα στην καμινάδα φορτωμένος με τα δώρα για τα παιδάκια!
Τεχνική της χαρτοπετσέτες, γκοφρέ κόκκινο και τρέσα χρυσή για την κουρτίνα οι καρποί του πλάτανου στο περβάζι του παραθύρου χρυσοασημόσκονες κι έτοιμη!

Κάρτα στολίδι ή μενταγιόν!
Φτιάχνουμε το σχήμα με πηλό, αφού στεγνώσει, με την τεχνική της χατροπετσέτας το στολίζουμε, το κρεμάμε στην κάρτα μας (έχουμε φτιάξει τρυπούλες στον πηλό όσο είναι νωπός για να περάσουμε τις κορδέλες), προσθέτουμε χιονάκι γλίτερ κι ορίστε! Μπορεί να στολίσει μια γωνιά ή να βγάλουμε την κορδέλα και να στολίσει το δέντρο μας!                                                        Δωράκια απ τον σάκο
Στολίδι απο πηλό στολισμένο με την τεχνική ντεκουπάζ κι ένα πήλινο μπαστουνάκι ζαχαρωτό μέσα στον σάκο απο κόκκινο βελουτέ

Μοναδικές κάρτες...
Θέλω να πιστεύω πως είναι μοναδικές δεν τις είδα πουθενά κι αν υπάρξει ομοιότητα θα είναι κοινή δημιουργικότητα και φαντασία!
Κάθε χρόνο την κάρτα ευχών την αφήνω για τις τελευταίες μέρες και δοκιμάζω διάφορα καινούρια πράγματα που η φαντασία των ημερών με οδηγεί.
Το πρώτο μου μέλημα είναι να μπορεί να φτιαχτεί εξολοκλήρου από τα παιδιά, να έχουν όσο γίνεται την μεγαλύτερη συμμετοχή, να τους αρέσει  και να το χαρούν!
Ψάχνοντας  το καλύτερο για τα παιδιά μου...λοιπόν!Δεν υπάρχουν σχόλια :