Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Χειμερία νάρκη

Στα πλαίσια επεξεργασίας της μεγάλης θεματικής ενότητας του Φθινοπώρου μιλήσαμε για τα ζώα και πως προστατεύονται από το κρύο του επερχόμενου χειμώνα, την χειμερία νάρκη κτλ.
Παιχνίδι
Σ αυτό το παιχνίδι τα παιδιά γίνονται εξερευνητές κι ανακαλύπτουν στις φωλιές( τετράγωνα) του δάσους ποια ζώα κρύβονται. Πάνω σε κάθε καρτέλα είναι ένα αρχικό γράμμα ζώου του δάσους ή δύο Αρ-αρκούδα, Αλ-αλεπού, ακόμα και τρία όταν χρειαστεί Σκι-σκίουρος, Σκα-σκαντζόχοιρος.Κάτω από την καρτέλα αφού μας πει το παιδί ποιο γράμμα είναι ή τι γράφει ανακαλύπτει το ζωάκι-εικόνα που κρύβεται από κάτω.

 Το παιδί μπαίνει στο δάσος από τα χρωματιστά βελάκια και κινείται με τις οδηγίες κατεύθυνσης ευκαιρία να ξαναδουλέψουμε: χρώμαδεξί- αριστερό, μπρος- πίσωμέτρηση πχ. δύο φωλιές μπροστά, τρεις αριστερά κτλ.
 Το παιδί προσπαθεί να διαβάσει τι γράφει η καρτέλα, ποιό ζώο κρύβεται μικρή εξερευνήτρια; κι επειδή είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο φωνολογικής επίγνωσης τα πάμε μιά χαρά το βρήκαμε. Βρίσκει κάτω από τη καρτέλα την εικόνα που ζώου η δοκιμασία δεν τελειώνει παρα μόνο αν μας πει και τι κάνει αυτό το ζωάκι αν πέφτει σε χειμερία νάρκη ή όχι...

               Ψάχνοντας την φωλιά να ανακαλύψει αν κρύβεται το ζωάκι που διάβασε...
                                       Πολύ τους άρεσε αυτό το παιχνίδι! Παίζω και μαθαίνω...με χαρά!

3 σχόλια :

Σουλτάνα Μάνεση είπε...

Εξαιρετικά έξυπνο παιχνίδι. Συγχαρητήρια.

Μαίρη Mοστάκη είπε...

Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

Το σχολικό παρεάκι είπε...

Ωραιότατη ιδέα! Φαίνεται πολύ διασκεδαστικό και δημιουργικό!