Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Πολυτεχνείο

Δραστηριότητες σχετικές με την επέτειο του Πολυτεχνείου
Με μάσκες και καπέλα με υφάσματα και άλλα σκηνικά αντικείμενα ή χωρίς τίποτα καμιά φορά,η δραματοποίηση και το θεατρικό παιχνίδι κατέχουν  εξέχουσα θέση στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου.Τα παιδιά λατρεύουν να εκφράζονται με την κίνηση και το σώμα τους έτσι ασκούνται μαθαίνουν κατανοούν τον κόσμο που τα περιβάλει αλλά και τον ίδιο τον εαυτό τους.
Πολλές δύσκολα κατανοητές έννοιες όπως αυτό της δημοκρατίας, δικτατορίας ελευθερίας κτλ επιλέγουμε να τα δώσουμε με δραματοποίηση εδώ το μαύρο σύννεφο ξανά σε δράση! το αξιοποιούμε γιατί αρέσει στα παιδιά και πραγματικά μαθαίνουν!


Διαβάσαμε την Ντενεκεδούπολη
                                            Φτιάξαμε τα ντενεκεδάκια με χαρτόνι
                  Τα παίξαμε μέσα κι έξω απο το κουκλοθέατρο ακούγοντας τη μουσική τους !5 σχόλια :

Ειρήνη Χ.νηπιαγωγός είπε...

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΗΓΑΤΕ
ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Κική είπε...

ΜΑΙΡΗ ΣΕ ΧΑΣΑΜΕ !!!!!!ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ!!!!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΤΑ <> ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

Μαίρη Mοστάκη είπε...

Κορίτσια σας ευχαριστώ να είστε καλά!

Τσιρίμπαση Ελένη είπε...

Συγχαρητήρια Μαίρη για τη δουλειά σας. Ένα βραβείο από το 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Φώκαιας: http://tsirimpasieleni.blogspot.gr/2012/11/1-1.html

Μαίρη Mοστάκη είπε...

Ελενάκι σ ευχαριστούμε πολύ να είσαι καλά! Ευχαριστούμε για το βραβείο σας, κι ανταποδίδουμε!