Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Τα Παράπονα στον Δήμαρχο!!!!

20 Νοεμβρίου  Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού!

Τα παιδιά έχουν ανάγκη πολλά! μα ποτέ δεν είναι πολλά! αυτά που θα έπρεπε να προσφέρουν οι μεγάλοι για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Τι πιο υπέροχο από το να διατρανώσουν τα ίδια τα παιδιά τα δικαιώματα τους;

Για καθαρή πόλη, για ασφαλή παιχνίδια στις παιδικές χαρές, για χώρους πράσινου και αναψυχής ,ποδηλατόδρομους....
Ποιος θα μπορούσε να μας βοηθήσει ώστε να γίνει πιο όμορφη η πόλη μας; Να αποκτήσουμε αυτά που χρειαζόμαστε; Τα παιδιά είναι πολύ σαφή και ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν και τι πρέπει να αλλάξει έτσι αποφασίζουν να γράψουν ένα γράμμα στο Δήμαρχο μιας και είναι ο αρμόδιος για την καλή λειτουργία της πόλης. Επιτέλους οι παιδικές χαρές σπασμένες και παλιές, το ζητούν ακόμα και τα νήπια κάντε κάτι μεγάλοι.

Ένα μπλέ κάδο ανακύκλωσης ζητήσαμε έξω από το νηπιαγωγείο μας κι ένα ακόμα καλάθι για την παιδική χαρά.(ακόμα δεν έχουν έρθει...7 μήνες μετά...)
Επιθυμούσαμε διακαώς να εισπράξουν τα παιδιά το ότι να! τα καταφέραμε! πήγαμε στον κ. Δήμαρχο και η προσπάθειά μας έφερε αποτελέσματα... ορίστε μας έφεραν μπλέ κάδο( για τα μικρά κι εφικτά μιλάμε, διότι ως ανέφικτο λογιούνται σύγχρονες παιδικές χαρές, πλούσιες παιδικές βιβλιοθήκες κ.α)ώστε να βιώσουν πως οι ενεργοί πολίτες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο!!!! μπορούν;;;;;; ως εκπαιδευτικοί αυτό θέλουμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά .
                                       Κολάζ με ζωγραφιές: πως θέλω να είναι η πόλη μου.
 Επίσκεψη στο Δημαρχείο και τον απερχόμενο κ. Δήμαρχο όπου του παραδίδουν το ψήφισμα, του το διαβάζουν και συνομιλούν μαζί του για τα θέματα που τα απασχολούν σχετικά με την πόλη.


Ευχαριστήσαμε τον  Δήμαρχο κ. Ιορδανίδη για την φιλοξενία και τον χρόνο που μας διέθεσε!


Από το Καινοτόμο Πολιτιστικό μας Πρόγραμμα που εκπονήσαμε την προηγούμενη χρονιά:

«Τα παιδιά αναζητούν την ιστορία του τόπου τους να βρούν »

Δεν υπάρχουν σχόλια :