Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Mπαουλάκι γεμάτο θησαυρούς

Nήπιο-Magazino του Σεπτέμβρη-Οκτώβρη
Από το 5ο Νηπιαγωγείο Μουδανιών Κλασικό τμήμα.

Κάποια από τα έργα μας και τις δουλειές μας του Σεπτέμβρη-Οκτώβρη.

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς μ αρέσει να ζητώ μαζί με τις αναμνήσεις που μου διηγούνται τα παιδιά από τις καλοκαιρινές διακοπές τους να φέρουν και καλοκαιρινούς θησαυρούς για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με κάτι όμορφο και να υποδεχτούμε την σχολική χρονιά με κάτι όμορφο.
Κι ορίστε ένα μπαουλάκι γεμάτο θησαυρούς και γύρω γύρω πέταξαν τα πολύχρωμα μπαλόνια με τις σκέψεις των παιδιών!


Από τις πρώτες εργασίες μας είναι οι σταθεροί πίνακες αναφοράς που συνήθως φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά, εδώ στις μέρες τις βδομάδας, η βδομάδα του τεμπέλη (το γνωστό τραγούδι : Δε δουλευω την Δευτέρα γιατί με πονά η φτέρνα...) αφού την τραγουδήσαμε, παίξαμε, αποδώσαμε την κάθε μέρα ανάλογα με τις   ζωγραφιές μας.


Κατόπιν φτιάξαμε την εβδομάδα του εργατικού με λόγια που είπαν τα παιδιά και ανάλογη ζωγραφική απόδοση, έχει ενδιαφέρον!


Καρτούλες για την ημέρα τρίτης ηλικίας


Και το φετινό ποιηματάκι των παιδιών!
Αυτοί οι στίχοι είναι πνευματικό πόνημα των παιδιών ενθαρρύνοντάς τα να σκεφτούν ομοιοκατάληκτες λεξούλες ταιριαστές με το θέμα που δουλεύουμε, οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν πως τα παιδιά μπορούν να γίνουν μικροί ποιητές αν τους δοθούν τα ερεθίσματα και η ευκαιρία για τέτοιες ενασχολήσεις! 

 Την γιαγιά και τον παππούλη
πολύ τους αγαπώ
πάντα εγώ θα προσπαθώ 
να μην στεναχωρώ

Να μαγειρεύω θέλω εγώ 
μαζί με την γιαγιά
και να πηγαίνω βόλτες 
στην παιδική χαρά!

Γιαγιάκα και παππούλη 
σας χαρίζω μια ζεστή αγκαλιά
με πολλά πολλά φιλάκια
και μια ωραία ζωγραφιά!
1-10-2014
Δεν υπάρχουν σχόλια :