Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!



Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!



Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!



Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Τα γενέθλιά μας

Χρόνος!!!!! ''αφηρημένος'' !!!μα παντού γύρω μας σε κάθε στιγμή, ας τον ανακαλύψουμε.... 

Πως θα βρούμε την ημερομηνία; Πότε είναι τα γενέθλιά μου; Είναι ερωτήματα που πολύ συχνά προκύπτουν στο νηπιαγωγείο ειδικά τα γενέθλια πολύ μας απασχολούν!!!!
Στην επεξεργασία της θεματικής ενότητας του Φθινοπώρου μια δραστηριότητα ήταν να ζωγραφίσουμε τα παιδιά του Φθινοπώρου και τα ενδεικτικά γεγονότα για κάθε μήνα , καιρικά φαινόμενα, ασχολίες κτλ.
Παρατήρησαν πως κάτι γράφω στις ζωγραφιές τους , τι είναι αυτό;

 Ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα στην ατομική καρτέλα δανεισμού βιβλίου από την δανειστική μας βιβλιοθήκη όπου σημειώνουμε ημερομηνία δανεισμού κι επιστροφής! Εντάξει το 24 το έχουμε στο ημερολόγιο μας στο καρτελάκι το εντοπίζουμε εύκολα και ξέρουμε τι είναι, το 2014 επίσης , το 11 τι είναι; Έτσι μιλήσαμε και για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου όταν δουλέψαμε τις εποχές και τους ζωγραφίσαμε όλους.Είπαμε ποιοι είναι για κάθε εποχή, ποιος πρώτος, ποιος τελευταίος και τους αριθμήσαμε έτσι κατάλαβαν ότι γράφουμε 11 γιατί ο Νοέμβριος είναι ο ενδέκατος μήνας.


Πήραν την μορφή βαγονιών τρένου, κόψαμε μπαλονάκια και κόλλησε ο κάθε ένας την φωτογραφία του. Ναι αλλά κυρία δεν ξέρω πότε έχω γενέθλια....
Ναι αλλά εγώ ξέρω! τους είπα, πως όμως ; κάνανε υποθέσεις...είπαν διάφορα, ρώτησες την μαμά κ.α
Τελικά τους έφερα τον φάκελο με τα δικαιολογητικά εγγραφής τους, τα πιστοποιητικά γέννησης, μιλήσαμε για αυτά και τα στοιχεία που γράφουν και είδαν σε ποιο σημείο γράφει την ημερομηνία γέννησης (θυμήθηκαν που είχαμε επισκεφτεί πέρυσι το Δημαρχείο και που βγάζουμε αυτά τα έγγραφα)


Έτσι το κάθε παιδί βρίσκει μόνο του τον μήνα γενεθλίων του και τοποθετεί το μπαλονάκι! Επιτέλους τώρα ξέρουμε όλοι πότε έχουμε γενέθλια!!! Βάλαμε στην σειρά τα βαγονάκια μας και ας κυλίσει ο χρόνος.....






Δεν υπάρχουν σχόλια :