Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!



Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!



Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!



Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Διόνυσος, ένα βιβλίο έργο τέχνης!

Τρύγος-σταφύλι Δ' μέρος
Το βιβλίο σχετικό με την γέννηση του θεού Διόνυσου!

Η Δραστηριότητα εντάσσεται στο πολιτιστικό πρόγραμμα που επιλέξαμε για φέτος να επεξεργαστούμε στο νηπιαγωγείο μας σχετικά με την Ελληνική μυθολογία
Κι αυτό είναι ένα από τα έργα μας!

Αποδίδοντας τον μύθο με πολύ όμορφες παραστατικές ζωγραφιές , εδώ τις βάζουμε κατα χρονολογική εξέλιξη και κάνουμε αρίθμηση σελίδων.
Γράφουν λεξούλες, λεζάντες όπως μπορούν1

                                                                    Μαθηματικά 
Παιχνίδι-σταφυλομαχίες: Δυο ομάδες, δυο τσαμπιά ένα που θα βαφεί πράσινο η  πράσινη ομάδα κι ένα που θα βαφεί κόκκινο η κόκκινη ομάδα,  ένα ζάρι και δυο κηρομπογιές με τα ανάλογα χρώματα.
Ενα παιδί απο κάθε ομάδα ρίχνει το ζάρι και βάφει τόσες ρόγες όσες λέει, το ίδιο απο την άλλη ομάδα τα παιδιά παίζουν ένα ένα όλα  η κάθε ομάδα ελέγχει την αντίπαλη, αν κάνει λάθος στο μέτρημα ή στο σωστό αριθμό βαψίματος χάνει την σειρά της, νικήτρια αυτή που θα βάψει πρώτη το τσαμπί της. (Και τα δυο τσαμπιά έχουν τον ίδιο αριθμό με ρόγες)


Δεν υπάρχουν σχόλια :