Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

Η Αρπαγή της Περσεφόνης- Γλυπτική

Μικροί γλύπτες μεγάλοι Καλλιτέχνες
Μακέτα με πλαστελίνη .
Τα παιδιά αποδίδουν τον μύθο με την πλαστική τέχνη και φτιάχνουν όλους τους ήρωες και τα έμψυχα( λουλούδια, άλογα) και άψυχα(άμαξα) με πολύ γλαφυρότητα.


Έργο τέχνης 


 Εργαστήριο πλαστικής γλυπτικής άλλος τις φίλες, άλλος την Περσεφόνη, τον Πλούτωνα κτλ τα άλογα όμως πολύ μας δυσκόλεψαν!!!! αλλά τα καταφέραμε!


 Δραματοποίηση κατέχει εξέχουσα θέση στο Νηπιαγωγείο, την αγαπούν τα παιδιά και κατακτούν πλήθος δεξιοτήτων:
Από  το μοίρασμα των ρόλων, και την επιλογή των ενδυμάτων των κατάλληλων για τους ρόλους, τα σκηνικά αντικείμενα που θα χρειαστούν και κατασκευάζουν μόνα τους ως την καλλιέργεια του προφορικού λόγου την ανάπτυξη ικανότητας απόδοσης κειμένου και λέξεων όπως το άκουσαν αλλά και δικούς τους αυτοσχεδιασμούς λεκτικούς και κινητικούς και εκφραστικές δεξιότητες σωματικές και λόγου(χρώμα στη φωνή, συναισθηματικές αποχρώσεις, κ.α)Ακολουθία γεγονότων, συμπλήρωμα με την δική τους πινελιά!

                            Η Περσεφόνη με τις φίλες της ανάμεσα στα όμορφα λουλούδια
Τι όμορφος νάρκισσος! και τι υπέροχο άρωμα! μα μόλις τα κόβει.. 
 ..ανοίγει η γη κι εμφανίζεται ο Πλούτωνας ο θεός του Κάτω Κόσμου με το άρμα του και τα άλογα(εμείς δεν είχαμε άλογα) αρπάζει λοιπόν την όμορφη Περσεφόνη
 ...δεν θα λεγα ότι πολυαντιστέκεται η Περσεφόνη ...κούκλα κάθεται..να κάνει την βόλτα της!!!
 Κλαίει και σπαράζει η μάνα Δήμητρα θεά της γεωργίας και σταματά η γη να βλασταίνει και να δίνει καρπούς
 Συμφωνεί ο Πλούτωνας ύστερα από το μήνυμα που του φερε ο Ερμής από τον Δία να αφήσει την Περσεφόνη γιατί οι άνθρωποι υποφέρουν...αλλά πριν φύγει της δίνει να φάει ένα ρόδι...κι έτσι ήταν υποχρεωμένη να ξαναγυρίσει στον κάτω κόσμο

Χαρές και αγκαλιές με την μάνα Δήμητρα και τις φίλες όταν επιστρέφει, όταν η Περσεφόνη είναι πάνω στην γη Ζέστη ανθοφορία καρποί Άνοιξη και Καλοκαίρι όταν κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο Παγωνιά και Χειμώνας ξερό και γυμνό τοπίο!

Τι όμορφος μύθος για να εξηγήσουν τις εναλλαγές των εποχών! 
Στα πλαίσια του προγράμματος μυθολογίας που δουλεύουμε στο νηπιαγωγείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :