Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

Ώρα φαγητού!!!

Κανόνες του ολοήμερου 


Για την ώρα του φαγητού... Μαζί με τα παιδιά αποφασίζουμε ποιους κανόνες θα βάλουμε! Βρίσκουμε από περιοδικά τις εικόνες που χρειαζόμαστε! 
Ελπίζω αυτό το δεν μ αρέσει να το ξεπεράσουμε! 
Για πολλούς σημαντικούς λόγους τα μικρά παιδιά θα πρέπει να υιοθετήσουν καλές διατροφικές συνήθειες. Σωστης και υγιεινής διατροφής Μεσογειακή διατροφή με ποικιλία . Όταν το παιδάκι έρχεται στο νηπιαγωγείο ήδη έχει εδραιώσει κάποια καλή ή κακή σχέση με το φαγητό. Οι γονείς λανθασμένα πιστεύουν πως αυτές τις στρεβλώσεις μπορεί να τις διορθώσει το νηπιαγωγείο. Νομίζω πως δεν είναι αυτός ο ρόλος του νηπιαγωγείου αφενός, αφετέρου είναι δουλειά του γονιού να έχει μάθει το παιδί να τρώει σωστά. Καμιά φορά οι γονείς χάνουν το παιχνίδι και το παιδί γίνεται χειριστικο χρησιμοποιωντας το φαγητό ως μέσο για να πετύχει αυτό που θέλει. 
Τρώει ελάχιστες τροφές, μπορεί να τρώει πολύ λίγο, να τρώει με τις ώρες.
Να μην τρώει καθόλου λέγοντας δεν μ αρέσει! Βεβαίως ο ρόλος της νηπιαγωγού δεν είναι να ταΐζει τα παιδιά. Θα μπορούσε να ευελπιστεί ότι ίσως συμβάλλει το πρόγραμμα του ολοήμερου προς μια θετικοτερη στάση σε σχέση με το φαγητό. 
Συζητώντας για τον ρόλο της υγιεινής διατροφής στην ανάπτυξη τους, την αξία του φαγητού άλλα παιδιά πεινουν, τον σεβασμό στο κόπο της μαμάς ή του μπαμπά να μαγειρέψει, τον σεβασμό στο οικονομικό κόστος της διατροφής. 
Κόβουμε πιρουνακια, ευκαιρία για να μάθουμε καλύτερα τις μέρες της βδομάδας, τα ονόματα μας. Θα γίνουν οι ομάδες υπηρεσίας για το ολοήμερο. 
Δεν υπάρχουν σχόλια :