Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Παιχνίδια Γνωριμίας

Παιχνίδια Γνωριμίας!!!
Οι πρώτες μέρες στο Νηπιαγωγείο είναι πολύ σημαντικές για πολλούς λόγους!
Έχουμε την προσαρμογή των προνηπιων που για κάποια είναι η πρώτη τους επαφή με σχολικό περιβάλλον,η πρώτη φορά που αποχωρίζονται την μαμά και το σπίτι τους!
Κάποιες φορές λοιπόν η μεταβαση αυτή είναι εύκολη και κάποιες για ορισμένα παιδιά πιο δύσκολη. Ακόμα και τα νήπια μας θέλουν τον χρόνο προσαρμογής από τις καλοκαιρινές διακοπές να μπουν σε άλλο πρόγραμμα, να γνωρίσουν τα καινούργια παιδιά, να βρουν τις ισορροπίες τους. Εμείς στο Νηπιαγωγείο φροντίζουμε αυτές οι πρώτες μέρες να είναι γεμάτες παιχνίδια για να χαρούν να αποφορτιστουν, να γνωριστούν!
Παιχνίδια γνωριμίας πολλά! Να μάθουμε τα ονόματά μας! Να γνωριστούμε καλύτερα!
Τον χρόνο αυτό μπαίνουν και οι κανόνες της τάξης μας που βγαίνουν από θέματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και συμφωνούνται για την αναγκαιότητα τους από όλα τα παιδιά!
Αυτό επίσης το διάστημα γνωρίζουν τις γωνιές της τάξης και την λειτουργία τους!
Γνωρίζουν πως λειτουργούμε στο Νηπιαγωγείο!
Παίξαμε πολλά παιχνίδια όπως την αγαπημένη αραχνουλα, με την νονα χελώνα, με το μαγικό χαλί, με μπάλα κα η αγελαδιτσα φέτος μας έκλεψε την καρδιά! Ένα παιδί ο οδηγός και στην αγελαδιτσα θα μπει βρες το παιδί (λέμε το όνομα και πρέπει να δείξει το παιδί)... βοηθάμε και λίγο.... όλοι θα κάνουν την βόλτα τους!!! Πολύ γέλιο!! Το χαρήκαμε πολύ!
Δεν υπάρχουν σχόλια :