Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

ΤΡΑΓΟΥΔΙ -ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Παίζουμε τραγουδώντας ή τραγουδάμε παίζοντας!!!!  Φωνές των Ζώων'' Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι!'' Αυτό το παραδοσιακό τραγούδι, είναι λίγο πολύ γνωστό στα παιδιά το τραγουδούν ευχάριστα και μέσα από τις φωνές των ζώων μπορούν να έχουν μια πολύ καλή ευκαιρία για φωνολογική επίγνωση των συγκεκριμένων ήχων, αλλά και εντοπισμού παίζοντας των ανάλογων γραμμάτων!
Δίνω στα παιδιά εναλλάξ τις καρτέλες των ζώων που λέμε στο τραγούδι κάθε φορά που λέμε το ζώο το παιδί πρέπει δυνατά να κάνει την φωνή του και να τοποθετήσει την καρτέλα στην σωστή φωλιά! Η ομάδα ελέγχει για την ορθότητα αν είναι σωστό παίρνει την καρτέλα κι επιστρέφει στην θέση του αν όχι η ομάδα βοηθά! Στο τέλος του τραγουδιού όλοι τοποθετούν τα ζώα στις φωλιές τους και συνεχίζουμε με άλλα παιδιά!
2 σχόλια :

Ειρήνη Χ.νηπιαγωγός είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΙΡΗ

Μαίρη Mοστάκη είπε...

Ευχαριστώ πολύ!