Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΙΧΝΙΔΙ: τυφλόμυγα με τον χιονάνθρωπο!

Παίζουμε τυφλόμυγα με τον δικό μας Τουρτούρη !


Είπαμε να φτιάξουμε τον δικό μας χιονάνθρωπο , κι αφού στην Όλυνθο δεν χιονίζει θα χρησιμοποιήσουμε  βαμβακάκια! μπόλικη κόλλα και κολλήστε παιδιά...

                                   Προσθέσαμε τις σχετικές λεπτομέρειες! Όμως κάτι λείπει, τι λείπει;;
 Ναι καλά το καταλάβατε λείπει η μύτη- καρότο που όμως θα την κολλήσουμε παίζοντας τυφλόμυγα
 Σε πρώτη φάση η ομάδα δεν βοηθάει καθόλου κι αφήνουμε τον παίκτη να προσπαθήσει ε! να ''πετάξει'' καμιά μύτη στον ουρανό, να ''φυτρώσει'' από το μάτι, να γελάσουμε βρε παιδάκι μου! και γελάμε πολύ παίζοντας!


 Σε δεύτερη φάση αφού το παίξουν όλα τα παιδιά! κι αν έχουν ακόμα ενδιαφέρον προτρέπουμε την ομάδα να δίνει οδηγίες (αμφιπλευρικότητα δεξί- αριστερό, τοπολογικές έννοιες πάνω κάτω ,κοντά μακριά κτλ) για να βοηθήσει τον παίκτη να βρει τον στόχο!
 Επιτέλους ο Τουρτούρης μας ολοκληρώθηκε πανέμορφος και χαρωπός! με την διακριτική κομψή μυτούλα του,θαύμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :