Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!



Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!



Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!



Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Παιδιά...Ντύστε την κούκλα!
Παιχνίδι δεξιοτήτων με χειμωνιάτικα ρούχα!
Παιχνίδι ανάπτυξης δεξιοτήτων: αδρής και λεπτής κινητικότητας, ταχύτητας, συντονισμού, συνεργασίας.
Δυο κούκλες-παιδιά και δυο ομάδες ισοπληθής και όσο γίνεται κοινού δυναμικού, νηπίων προνηπίων έτσι για να μην υπάρχει ανισορροπία.
Σωρός στην μέση τα χειμωνιάτικα ρούχα όλων των παιδιών, αποφασίσαμε να ντύσουμε τις κούκλες μας με 4 ρούχα: σκούφο, κασκόλ, ζακέτα, μπουφάν!
Απαραίτητο: Να έχουμε κουμπώσει όπου υπάρχουν κουμπιά, φερμουάρ και να έχουμε τυλίξει το κασκόλ γύρω από το λαιμό (παίζουν κι άλλα ρούχα όπως γάντια αλλά η ομάδα σήμερα δεν είχαν φορέσει)
Η Ομάδα επιλέγει όποιο ρούχο θέλει κι ας μην είναι της ''κούκλας'' κι ας είναι αγορίστικο...μικρό ή μεγάλο κι έτσι πολύ το διασκεδάσαμε αυτό το παιχνίδι.

Έτοιμες οι ομάδες....Παιδιά ντύστε την κούκλα σας, οι κούκλες μένουν ακίνητες κι η ομάδες ξεκινούν!
Πρέπει να βιαστούμε! γρήγορα παιδιά οι κούκλες κρυώνουν....
                                            Έλα Στέλιο πολύ πηδάς λίγο βοηθάς!!!!

                                   Αχ! ξεχάσαμε να κουμπώσουμε το φερμουάρ της ζακέτας
                         ...Κι αυτή η ζακέτα έχει ανάποδα τα μανίκια, μανίκι η υπόθεση!!!!
Ουφ! έχει και πολλά κουμπιά αυτή η ζακέτα!

Μμμμ δύσκολα κουμπώνει αυτό το φερμουάρ, στο δικό μου μπουφάν μια χαρά μάνι μάνι τα καταφέρνω...η επιλογή του κασκόλ τέλεια! η κούκλα υπομονετική και συνεργάσιμη! Τελικά δεν είναι τόσο απλό....αλλά... Ναι αι αι αι!!!!!τα καταφέραμε κι η κούκλα μας Έτοιμη!

Αλλάζουν οι κούκλες και οι ομάδες...τώρα ξέρουν και ποιο μπουφάν έχει χαλασμένο φερμουάρ....μη την πατήσουμε ξανά και χάσουμε χρόνο...τα γλυκά μου!!!
 Κούκλα μη κάνεις ζαβολιά! σε ντύνουν δεν ντύνεσαι μόνη σου! (είδε και απόειδε, ότι η ζακέτα χωρίς βοήθεια δε μπαίνει είπε να βοηθήσει η καλή μου)

 Αυτά τα φερμουάρ μεγάλος μπελάς βρε παιδί μου...μας πέφτει και λίγο στενή αυτή η ζακέτα...δεν κουμπώνει με τίποτα, δυο νούμερα μικρότερη που να κουμπώσει...ένα κορίτσι φανερά τσατισμένο( και ιδιαίτερα ικανό στις κινήσεις του δεν δέχεται με τίποτα ότι δεν μπορεί να το κουμπώσει) λέει: Μα πόσα κιλά είσαι;;;; Δοκίμασε ο ένας δοκίμασε ο άλλος...τίποτα...το γέλιο!!!!!

 Παιδιά που το δικό τους φερμουάρ δεν το κουμπώνουν και στα διαλείμματα θέλουν βοήθεια στο παιχνίδι προσπαθούν και τα πάνε μια χαρά!
Μπράβο σας παιδάκια μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :