Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!



Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!



Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!



Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ!

Παιχνίδια δεξιοτήτων!

Το Παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού εξιτάρει όλα τα παιδιά και θέλουν ν ανακαλύψουν που είναι ο θησαυρός; σ αυτό το παιχνίδι ο θησαυρός είναι στην έξοδο απο τον μαγεμένο χαλί όπου ευτυχώς έχουμε στα χέρια μας τον χάρτη που μας οδηγεί με ασφάλεια στην έξοδο πριν μαρμαρώσουμε σαν αγάλματα....αν πατήσουμε μαγεμένο κουτάκι....

Μέρες που είναι ας κεραστούμε χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια αλλά θα τα κερδίσει όποιος βρει τον κρυμμένο θησαυρό.

Αριστερά δεξιά ,μπροστά πίσω ,μέτρηση τετραγώνων ΄΄ανάγνωση χάρτη΄΄ είναι δεξιότητες που καλείται να κατακτήσει το παιδί! Με ευχάριστο και ενδιαφέροντα τρόπο μιας κι εμπεριέχει τον κρυμμένο θησαυρό τα διάφορα χριστουγεννιάτικα σοκολατοειδή μεγάλο δέλεαρ και το παιχνίδι συνεχίζεται...
Εγώ στην αρχή κι αργότερα  ένα παιδί που έχει αποσαφηνίσει την αμφιπλευρικότητα ''διαβάζει'' τον μυστικό χάρτη! Αν το παιδί διαβάσει σωστά τις οδηγίες και ο συμπαίκτης του εκτελέσει σωστά τις εντολές τότε βρίσκουν κι οι δυό τους τον κρυμμένο θησαυρό που είναι στην έξοδο της διαδρομής!
Εντάξει κι εμείς απο δίπλα δεν αφήνουμε τους παίκτες να αποτύχουν λίγο οι θεατές λίγο η κυρία αν κάπου σκοντάψουμε ώστε να πάρουν όλοι το σοκολατάκι τους  αλλά και να νιώσουν ότι τα κατάφεραν ,όταν αφήνουμε τους θεατές κυρίως να βοηθούν τα παιδιά δεν νιώθουν ότι αποτυγχάνουν δεν τραυματίζεται το αυτοσυναίσθημά τους εξάλλου για αυτό ερχόμαστε στο σχολείο για να μαθαίνουμε καινούργια πράγματα!

Το παιχνίδι αρχίζει μπαίνοντας ο παίκτης απο το σωστό χρωματικό βελάκι

              Οι μυστικοί χάρτες που διαβάζει το παιδί μπορούν να έχουν διάφορες διαδρομές



Τα πήγατε περίφημα κορίτσια και χωρίς καμιά βοήθεια παρακαλώ! Μπράβο σας κερδίσατε το θησαυρό σας....

Όταν λοιπόν παίζουμε στο σχολείο πολλά τέτοια παιχνίδια τα παιδιά μαθαίνουν και τα πάνε πάρα πολύ καλά ακόμα και τα προνήπια!

Δεν υπάρχουν σχόλια :