Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!



Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!



Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!



Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Σημαία Ελληνική

Μεγαλοπρεπής και εικαστική.

Αφού μιλήσαμε για την σημαία μας κι είπαμε για τα χρώματα και τις λωρίδες της τον σταυρό και τους συμβολισμούς τους, την ξεχωρίσαμε ανάμεσα σ άλλες, μετρήσαμε τις λωρίδες πόσες οι μπλέ πόσες οι άσπρες είπαμε να τις φτιάξουμε.
Σε Α4 χαρτί φωτοτυπούμε το σχέδιο και απο την πίσω πλευρά (είναι διπλής όψεως) με προσοχή να ''πέφτει'' ο σταυρός στο ίδιο σημείο. Τα σημαδάκια καθοδηγούν σε ποιές λωρίδες θα βάψουμε με το πινέλο και την τέμπερα. 'Οταν στεγνώσει η τέμπερα απο την μιά πλευρά κάνουμε το ίδιο απο την άλλη. Η σημαία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο τα παιδιά στην παρέλαση τους. Καμαρώνουν πολύ με την δική τους δημιουργία.
Εμπεριέχει μιά μικρή πρόκληση  καθώς θα πρέπει με ακρίβεια να ακολουθήσουν τα σημαδάκια για να χρωματιστούν σωστά οι λωρίδες, σκοπίμως δεν γέμισα όλες τις λωρίδες με σημαδάκια για να κινητοποιήσω την προσοχή και την παρατηρητικότητά τους.


Το κοντάρι επιλέγω να το κάνω με Α3 (γίνεται πιό μεγάλο και σταθερό, δεν σπάει) τυλίγοντάς το και κολλώντας την άκρη με σελοτέιπ.
 Τέλος συρράπτω την σημαία στο κοντάρι της κι έτοιμη!  Μεγαλοπρεπής και εικαστική!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια :