Στην σελίδα μου θα βρείτε κυρίως εργασίες που γίνονται από τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και που πιστεύω έχουν ενδιαφέρον!



Οι συνάδερφοι θα βρείτε χρήσιμες αναρτήσεις ως υλικό για ιδέες και αξιοποίηση στην τάξη!



Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις εργασίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούμε με τα παιδιά τους, καθώς και να έχουν μια εικόνα για την φιλοσοφία της δουλειάς μου!



Θα διαβάσετε ενίοτε και θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας!

                                                               Αποταμίευση
Ο γνωστός μύθος του Αισώπου αφορμή για συζήτηση.... Τι είναι Αποταμίευση, γιατί την κάνουμε (βέβαια στους καιρούς που ζούμε σήμερα, που μόλις και μετά βίας καλύπτουμε τις βασικές ανάγκες πόσο εφικτό είναι να κάνει κανείς Αποταμίευση δεν γνωρίζω...)
Εμείς όμως μιλήσαμε για τα οφέλη της Αποταμίευσης, δραματοποιήσαμε τον μύθο, και δώσαμε ένα άλλο τέλος κι όχι αυτό τον σκληρό και άκαρδο του Αισώπου. Τα παιδιά αποφάσισαν για το τέλος πριν τους το διαβάσω φτάνοντας στην τελευταία σκηνή τα ρώτησα τι νομίζετε έκαναν τα μυρμήγκια... Τι θα θέλατε να κάνουν; σχεδόν όλα είπαν να του δώσουν σπόρους και να μπει στο σπίτι τους για να μη παγώσει!
Εμείς λοιπόν δώσαμε μια δεύτερη ευκαιρία στον τζίτζικα με την υπόσχεση το επόμενο καλοκαίρι και να τραγουδάει αλλά και να δουλεύει μαζεύοντας και αυτός τροφή!!!!
Κι ο τζίτζικας το βιολί του...Μα και το να δίνουμε χαρά στους άλλους με την μουσική και το τραγούδι μας δεν είναι το ίδιο απαραίτητο; πνευματική τροφή!


Φτιάξαμε το δικό μας βιβλίο ομαδικά και σε συνεργασία, με το διαφορετικό δικό μας τέλος αυτό που δίνουν τα μυρμήγκια στον τζίτζικα μια ευκαιρία   του ανοίγουν το σπίτι του δίνουν τροφή.

                                      Ζωγραφίζουν το τέλος που τα παιδιά επιθυμούν!
Γράφουν τις σχετικές λεζάντες όπως μπορούν! 
Φτιάξαμε και ατομικά καπέλα μυρμηγκιών που φόρεσε χαρούμενο το κάθε παιδί! 

Έτσι με δραστηριότητες θεατρικής αγωγής, φιλαναγνωσίας, γραφής ενσυναίσθησης, βιωματικά και με ευχάριστο τρόπο χαίρονται και μαθαίνουν τα παιδιά! 


Δεν υπάρχουν σχόλια :